Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در حالي طبق وعده دولت قرار بود قطعه اول آزادراه تهران-شمال در بهار 96 و حداکثر پايان عمر دولت يازدهم زير بار عبور برود به دليل پيچيدگي‌‌هاي فني، عدم محاسبه سرما و ريزش‌هاي زياد محاسبه‌نشده البرز جوان، تکميل اين قطعه حداقل تا نوروز 97 به طول مي‌انجامد.
‌خبرگزاري فارس‌ - سعيد مؤذني: آزادراه تهران-شمال به عنوان پروژه‌‌اي پرهزينه، سخت و زمان‌بر از گذشته تاکنون به هيچ‌يک از وعده‌هاي دولتمردان در ادوار مختلف وفا نکرده‌ و بيش از 30 سال است که براي تکميل آن، دولتمردان وعده‌هايي مي‌‌دهند که همه روي زمين مي‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


‌سختي کار، وضعيت جغرافيايي منطقه، سرماي هوا، ريزش‌‌هاي پياپي البرز جوان، هزينه زياد اجرا، پيچيدگي‌هاي فني، همه و همه از عواملي است که موجب شده است اين پروژه افسانه‌‌اي عمراني کشور، به سختي‌ به تسخير درآيد.
عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي هم در ابتداي فعاليت خود در دولت يازدهم‌، يکي از وعده‌هاي اصلي کاري خود را‌ تکميل بخشي از آزادراه تهران-شمال عنوان کرد‌‌.
پس از انجام بخش بزرگي از عمليات تکميل اين قطعه و حضور پيمانکاران ايراني و محدود شدن فعاليت چيني‌ها در اين پروژه، آخرين روز خردادماه سال 1395 بود که معاون اول رئيس‌جمهور طي بازديد از قطعه اول آزادراه تهران-شمال، از وزارت راه و شهرسازي خواستار آماده شدن قطعه اول براي نوروز سال 1396 شد.
اسحاق جهانگيري‌ در آن بازديد با اشاره به اهميت پروژه آزادراه تهران - شمال، 2 بار ‌تأکيد کرد که اميدوار‌ است نوروز 96 مردم بتوانند براي سفر به شمال ايران از قطعه يک اين آزادراه عبور کنند.
آن زمان همه متوجه شدند که اين درخواست جهانگيري‌ بدون بررسي ابعاد مختلف پروژه و فقط با نگاه سياسي مطرح شد‌ه است، اما همين درخواستِ بدون پشتوانه مطالعاتي، بار سنگيني را بر دوش وزارت راه و شهرسازي گذاشت تا همه توان خود را براي تکميل اين پروژه ظرف 9 ماه به کار برد‌؛ 9 ماهي که حدود 6 ماه آن در ايام سرد و پربارش سال و فصل‌هاي پاييز و زمستان بود و پيشرفت عمليات عمراني در اين 6 ماه بسيار کمتر از 6 ماه اول سال است‌.
پس از آن بود که وزارت راه و شهرسازي تلاش خود را براي تحقق وعده انتخاباتي و سياسي معاون اول رئيس‌جمهور انجام داد اما بروز مشکلات نظير بارش‌ها، سردي هوا، وجود ريزش‌هاي فراوان و برخي ديگر از مشکلات، موجب شد وزارت راه و شهرسازي نتواند درخواست معاون اول رئيس‌جمهور را محقق کند.
پس از آن آبان‌ماه 1395 بود که وزير راه و شهرسازي در بازديد از قطعه اول آزادراه تهران-شمال، تلاش کرد وعده انتخاباتي معاون اول رئيس‌جمهور را به زماني ديگر موکول کند و براي خود زمان بخرد.
عباس آخوندي در حاشيه اين بازديد به خبرنگاران گفت که در «قطعه يک آزادراه تهران-شمال» با 70 درصد پيشرفت فيزيکي مواجه هستيم و در بهار سال 1396 اين قطعه را زير بار عبور مي‌بريم؛ در واقع اين‌بار آخوندي براي خود 3 ماه زمان خريد.
اما به دليل سختي کار، مشخص بود که اين پروژه حتي در بهار 96 هم زير بار ترافيک نمي‌رود و وعده آخوندي براي افتتاح قطعه اول آزادراه تهران-شمال (که جزو وعده‌هاي وي در مجلس براي کسب رأي اعتماد هم بود) فقط تلاشي براي خريدن زمان است.
پس از اين گفته آخوندي، روز 29 دي‌ماه 95 ‌مديرعامل شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل کشور که مطمئن بود اين پروژه نه تنها در نوروز 96 بلکه در بهار 96 هم افتتاح نمي‌شود، صحبت از ‌بازتعريف زمانبندي در افتتاح قطعه اول آزادراه تهران-شمال کرد.
آن زمان خيرالله خادمي به برخي از مشکلات اجرايي قطعه اول آزاد راه تهران - شمال اشاره کرد و گفت: وجود روستاهاي مختلف در حاشيه اين آزادراه موجب شده است که در راستاي حفظ آسايش آنها عمليات پروژه کمي به کندي انجام گيرد، ضمن آنکه البرز به عنوان رشته کوه‌هاي جوان ريزش‌هاي فراواني دارد و همين امر نيز موجب بروز تعويق در پروژه مي‌شود؛ مقرر شده بود در بهار سال 1396 قطعه اول آزادراه تهران- شمال تکميل شود که به علت وجود مشکلات بايد بازتعريفي در زمان‌بندي پروژه داشته باشيم.
وي همان روز 29 دي‌ماه 95 کل پيشرفت قطعه اول را 76 درصد عنوان کرد و گفت: حدود 24 درصد ديگر از اين پروژه باقي مانده است، در حال حاضر 6 پيمانکار ايراني در قطعه يک آزادراه تهران- شمال فعاليت مي‌کنند و عمليات اجرايي پيمانکار چيني نيز محدود شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي در پاسخ به اين سؤال که آيا اين مسير آزادراهي در بهار 96 زير بار عبور مي‌رود توضيح داد: به دليل وجود مشکلات در اجراي اين پروژه ممکن است کمي زمان‌بر باشد و لازم است بازتعريفي در زمان‌بندي پروژه داشته باشيم.
پس از آن بود که آخوندي متوجه شد اين پروژه در بهار 96 هم زير بار عبور نمي‌رود، بنابراين وي روز 25 فروردين 96، تکميل‌ قطعه يک آزادراه را به پايان عمر دولت (اواسط مردادماه 96) موکول ‌کرد.
عباس آخوندي روز 25 فروردين‌ماه 96 درباره قطعه اول اين آزادراه به‌ خبرنگار فارس گفت که قطعه اول آزادراه از تهران تا شهرستانک 80 درصد پيشرفت فيزيکي دارد که تلاش مي‌کنيم، در همين دولت يازدهم به بهره‌داري برسد، در قطعه يک کار به پيمانکار داخلي واگذار شده است.
اما اين وعده نيز محقق نشد؛ چندي پيش بود که در بازديد معاون‌اول رئيس‌جمهور، وزير راه و شهرسازي و رئيس بنياد مستضعفان از قطعه اول آزادراه تهران-شمال، اعلام شد که سرما و ريزش‌هاي پياپي و محاسبه نشده البرز جوان موجب شده است که تکميل قطعه اول آزادراه تهران-شمال با پيشرفت فيزيکي کنوني بيش از 85 درصدي تا پايان سال محقق شود.
البته رئيس بنياد مستضعفان به عنوان شريک 50 درصدي دولت در اين پروژه، از مردم به خاطر عدم تحقق وعده تکميل اين قطعه، عذرخواهي کرد.
بنابراين گزارش فعلاً تکميل قطعه اول آزادراه تهران-شمال به پايان امسال موکول شده است اما طبق گفته اغلب کارشناسان و مشاوران پروژه، به دليل سختي زياد کار، پيچيدگي‌‌هاي فني و عملياتي و جنس خاک و کوه‌ها،‌ تکميل نهايي اين پروژه در بهار 97 خواهد بود.
‌درحالي که تلاش دولت براي افتتاح زودهنگام‌ قطعه اول آزادراه تهران-شمال تا پيش از دوازدهمين انتخابات رياست‌جمهوري و حداقل در تابستان 96 بي‌ثمر ماند، احداث قطعه دوم اين آزادراه هم کلنگ‌زني شد.
‌در حالي تکميل ‌قطعه يک حدود 700 ميليارد تومان ديگر اعتبار لازم دارد که معاون اول رئيس‌جمهور عمليات احداث قطعه دوم آزادراه تهران-شمال به طول 22 کيلومتر را کليد زد و قول داد اين قطعه را سه ساله مي‌سازد.
بنا به گفته معاون اول رئيس‌جمهور چهار پيمانکار براي قطعه دوم انتخاب و تجهيز کارگاه انجام شده است، تونل 6 هزار و 400 متري البرز در قطعه دوم در حال احداث است که مسير رفت آن اجرا شده است؛ اميدواريم قطعه دوم آزادراه بعد از تجهيز همه کارگاه‌ها در سه سال تکميل شود.
اسحاق جهانگيري گفت که‌ در قطعه دوم با پيمانکاران به مبلغ 800 ميليارد تومان قرارداد بسته‌ايم، در قطعه سوم پروژه نيز در حال مذاکره با شرکت‌هاي خارجي براي اجرا و تأمين مالي هستيم.
به هر حال دولت يازدهم و عباس آخوندي نتوانستند وعده خود را در تکميل قطعه اول آزادراه تهران-شمال محقق کنند و در خوشبينانه‌ترين حالت و با احتساب کم‌بارشي‌هاي سال جاري، اين پروژه براي نوروز 97 زير بار عبور مي‌رود‌.
بنابراين گزارش قطعه اول ‌آزاد‌راه تهران-شمال از دره کن در تهران شروع مي‌شود و با عبور از مناطق کن، سولقان و امامزاده عقيل و تونل تالون و دره لانيز به سه راهي شهرستانک در محور کندوان متصل مي‌شود، اين مسير به طول 32 کيلومتر داراي 16 پل رفت و برگشت و 32 هزار متر تونل رفت و برگشت است، تونل 4900 متري تالون در اين قطعه وجود دارد، با افتتاح اين قطعه، فاصله تهران تا چالوس 60 کيلومتر کوتاه‌تر مي‌شود.
قطعه دوم اين آزادراه حدفاصل دو آب شهرستانک - پل زنگوله به طول تقريبي 25 کيلومتر است، تونل‌‌‌هاي بلند البرز ‌به صورت رفت و برگشت هر يک به طول 6 هزار و 450 متر در اين منطقه قرار دارد؛ با اجراي اين قطعه طول مسير جاده فعلي کرج - چالوس حدود پنج کيلومتر کوتاه‌تر مي‌شود.
قطعه سوم آزادراه تهران - شمال حد فاصل پل زنگوله - سه راهي دشت نظير، به طول تقريبي 46 کيلومتر است، اين مسير داراي دو خط رفت و دو خط برگشت است و فعلاً عمليات خاصي در اين قطعه انجام نشده است.
قطعه چهار آزادراه تهران - شمال حدفاصل سه راهي دشت نظير - چالوس به طول حدود 20 کيلومتر به صورت دو خط رفت و دو خط برگشت بوده و در قسمت‌هاي بلند آن يک خط کندرو نيز وجود دارد؛ اين مسير در دولت دهم زير بار عبور ترافيک رفت.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۴۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود خیرجو عصر شنبه در نشست با فرماندار کوثر و بررسی مسایل آب و فاضلاب این شهرستان اظهار کرد: تکمیل پروژه‌های نیمه تمام اولویت دولت سیزدهم در مناطق مختلف است و ما نیز بر همین اساس پروژه های پیشران را در نقاط مختلف استان اردبیل به سرانجام می رسانیم.

وی با بیان اینکه اعتبارات لازم برای تکمیل پروژه های فاضلاب شهرستان کوثر اختصاص می یابد، خاطرنشان کرد: وضعیت منابع آب و روند آبرسانی به مردم شهرها و روستاهای کوثر بررسی شده و در این جلسه تصمیمات لازم برای تکمیل این پروژه اتخاذ می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل تکمیل پروژه‌های نیمه تمام را یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم دانست و گفت: برای تکمیل پروژه‌هایی که مشمول زمان شده‌اند، دولت سیزدهم به میدان آمده و لازم است برای تحقق هرچه سریعتر آن اقدامات اساسی صورت گیرد.

خیرجو با تاکید بر اینکه باید در مسیر خدمت‌رسانی به مردم شاهد تلاش‌های مضاعفی باشیم، تصریح کرد: پروژه های آبرسانی به روستاهای کوثر باید بهبود یابد که در این راستا و به منظور تامین آب شرب در شهر و روستاهای تحت پوشش برخی برنامه های کوتاه مدت و میان مدت آبرسانی در دست اقدام است.

کد خبر 6096630

دیگر خبرها

  • پروژه های مهم عمرانی شهرستان تا پایان دولت تکمیل شود
  • قطعه سوم کمربندی نسیم شمال قزوین افتتاح می‌شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند
  • انسداد آزادراه تهران_ شمال در پی سیلاب و ریزش کوه
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • آزادراه تهران شمال در محدوده تونل ۱۲ مسدود شد
  • انسداد آزادراه تهران شمال به علت سیل و ریزش کوه
  • انسداد آزادراه تهران_ شمال به علت سیلاب و ریزش کوه
  •  بزودی؛ افتتاح قطعه سوم کمربندی نسیم شمال